Allfug logo
Kraftverk og grønn energi er i vinden

Plutselig ser du de. På tur i fjellet eller på heia. Eller kanskje fra bilvinduet på vei til hytta. De lange hvite vindmøllene dukker stadig opp nye steder i Norge. Landet vårt har en av de beste vindressursene i Europa og i løpet av de siste årene har det derfor blitt utviklet flere vindparker for produksjon av grønn energi. Allfug har gjennom ulike prosjekter bygget opp kompetanse og erfaring innenfor opparbeidelse og vedlikehold av fundamentene til mølletårn i vindparker. 

-Den lange erfaringen vår gjør oss til en trygg partner for større prosjekter innenfor beskyttelse og vedlikehold av vindkraftverk, forteller Jardar Varhaug som er daglig leder i Allfug. 

Høyt krav til kvalitet

Bjerkreim vindmøllepark er en av de største vindparkene hvor Allfug har vært engasjert og et godt eksempel hvor bedriften har utført fugearbeidene fagmessig med høye krav til kvalitet. Fugene skal ta opp og jevne ut unøyaktigheter. De skal ta opp bevegelser som kan komme i forbindelse med miljøpåvirkninger som temperatursvingninger, slagregn og vind. 

Bjerkreim vindmøllepark består av 70 vindmøller i Sør- Rogaland. Kraftverket er et av tre vindkraftverk i prosjektet Bjerkreim vindpark som ble ferdigstilt i 2019. Allfug sin oppdragsgiver var entreprenørene Backe og Stangeland Maskin. Operatøren er Norsk Vind Energi AS.

Faste vedlikeholdsavtaler

En vindturbin er en avansert konstruksjon som bør vedlikeholdes jevnlig. Allfug har lang erfaring innen beskyttelse og vedlikehold av vindkraftverk, blant annet ved:

  • Tellnes vindmøllepark

  • Stigafjellet vindpark

  • Skurve vindpark

  • Egersund vindpark.